dijous, 31 de març del 2016

Tres opcions (entre altres) de material bàsic per a les excursions amb esquís nòrdics (back country / telemark)

1) esquís de BC ( com ara els Fischer BC Crown, de 50 mm ) amb cantos metàl.lics; fixació SNS-BC ( Salomon ); botes BCx6 de Salomon ( versió més actual del antic model Greenland de Salomon ); bastons telescòpics. En els descensos, aquesta opció es força adequada per a la pràctica del telemark clàssic en terreny no massa exigent.

2) esquís de BC ( como ara els Morotto, de 50 mm, amb cantos metàl.lics y soles llises encerables ), amb pells de foca ( si convingués ) per a les pujades amb fort pendent; fixació SNS-BC ( Salomon ); botes BCx6 de Salomon ( versió més actual del antic model Greenland BC de Salomon ); bastons telescòpics. En els descensos, aquesta opció es força adequada [ millor que amb els esquís amb escates ( sistema Crown ) ] per a la pràctica del telemark clàssic en pendents moderats.

3) esquís de BC de soles llises, encerables, amb pells de foca ( si convingués ), de 50 mm, amb cantos metàl·lics ( exemple: els Morotto ); fixació norma 75 mm de 3 punts, ; botes similars a les antigues botes de telemark, pero dissenyades, ara, per al back country/telemark , com ara les BCx12 de Rossignol; bastons telescòpics. En els descensos, aquesta opció és més adequada per a la pràctica del telemark clàssic que l'anterior.